четвер, 7 травня 2020 р.

Дистанційне навчання

08.05

5 клас

Українська мова.Контрольний диктант.Писати на двох листочках,підписати роботу.Текст записати без помилок,підкреслити олівцем виправлені помилки,у тексті також пропущені розділові знаки-проставити.Листочки зберігати,а в кінці місяця перевірю разом із зошитами.

Диктант

Українська хата

Батьківска хата - це те що завжди сгадуєця сниця, що ніколи незабувається і гріє типлом зпогадів. Вона була світом наших претків, які тут народжувалися і все житя тяжко працювали, добуваючи кусинь хліба.

Традеційна Українська хата - воістину колизка нашого народу. В ній жели, сподіваючись на кращу долю, цілі поколіня. З силянскої хати пішли у світ велитні думки Григорій Сковорода Тарас Шевченко Іван Франко Олександр Довженко...

В інтирєрі хати, у всій організації внутрішного її простору відбеваюця чесленні українські народні традиції символи жетєві правела звичаї і обряди. Хата дає силянину надійний захест,  обирігає від низгод. Ці властивості дому відбиваюця в преслів'ях та повір'ях нашого народу.

Українська хата - оригінальний витвір народу, самобутнє явище в історії архітектури.

7 клас

Українськамова.Контрольний диктант.Писати на двох листочках,підписати роботу.Текст записати без помилок,підкреслити олівцем виправлені помилки,у тексті також пропущені розділові знаки-проставити.Листочки зберігати,а в кінці місяця перевірю разом із зошитами.

Диктант

Зелені скарби землі

Серид нибагатьох провіснеків висни після під сніжнеків сон трави і пролісків квапливо росправляє смарахдові листочки пирвоцвіт висняний. Про його популярність у народі світчать чеслені назви баранчики божа ручка буквиця жовта виснівка звінки жовтуха зузулині чиривички ключики (суцвіття пирвоцвіту нагадує вязку ключів). За лигендою то ключі висни якими вітмекають землю щоб зявилися квіти і трави. Найпошириніша в Україні назва ряст жовтий. З давніх давен люди вірели в його могутню силу важаючи що він обирігає житя. Ще старо давні Греки називали цю рослинну додекатеон, тобто квітка дванадцяти Богів. У лестках і квітках пирво цвіту багато ветаміну С молоді лестки мають преємний прянний запах і смак тому зних готують салати зилені борщі. І це тоді коли інших вітаміних рослин ще не має! Відвари з усієї рослини зібранної під час цвітіня пють при простуднних захворюванях горла лигенів для зміцниня нирвової та імуної сестем а також для профелактики інфикційнних захворувань.

Обовязково посадіть пирвоцвіт у затінку біля хати чи на городі бо він не менш ціний за цебулю моркву питрушку суниці. Коли восини після перших заморозків викапаїте пирво цвіт і посадете в горщеки у кімнаті, то протягом усієї земи матемите зелинь багату на вітаміни.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Дистанційне навчання

15.04 6 клас Українська мова Питальні й відносні займенники. Опрацювати параграф 61. Усно вправа 518, письмово вправа 524 . Українська літер...